Húsvéti pihenés Bózsván

Tegnap volt virágvasárnap… Ezt nem mindenki tudja. Egy hét múlva pedig Húsvét!

Amikor még gyermek voltam ennek az ünnepnek igazán csak a “locsolkodós” része tudatosult bennem. Barátaimmal összefogva elindultunk és végigjártuk Pálházán az összes rokon kislányt és osztálytársakat. Igyekeztünk mindig kitalálni valamilyen trükkös locsolást / Fecskendő a zsebben, szódásüveg, locsoló virágdísz az öltönyön… /. Az unokatestvérem nagy viccmester volt ebben. A kedvenc locsolóversem így hangzott:

Piros rózsa, fehér rózsa, a többit majd Tibi mondja!

Kép erről: husvet kereszt Örömvölgy vendégház

Most már tudom, hogy mit jelenthet számunkra igazán Húsvét ünnepe.

De közben régi hagyományok megkoptak. Az emberek eltávolodtak egymástól. Ma már nem divat, vagy nem olyan gyakori szokás végiglátogatni a rokonokat, barátokat. És a templomokban is megfogytak az emberek.  A hírekben pedig szinte csak azt hallani, hogy a wellness szállókban telt ház van.

De a tavasz megállíthatatlanul jön! Ha hihetünk az időjósoknak, egészen jó idő lesz a jövő hétvégén. Ha már a távolabbi családtagokkal nem is olyan szoros a kapcsolat, azért nagy öröm együtt lenni a hozzánk közelállókkal.

Használja ki a napsütést!

Pihenj együtt a családoddal…

foglalj szállást vendégházunkban.
És ha teheted azért térj be egy templomba is!

Különösen ajánlom a nemrégen felújított Református Templomot Pálházán. Különösen büszke vagyok rá, hogy a kőből faragott  Úr asztalát megboldogult őseim készíttették.  De ha esetleg nem húsvétkor érkezel, bármelyik hétvégén beülhetsz ide elcsendesedni egy kicsit.

Kép erről: Pálháza Református templom Örömvölgy vendégház

SDG 2018 

Oszd meg, ha tetszett

Van hozzáfűzni valód?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − 8 =

Malcare WordPress Security